Rucola | Een mooi gezond blaadje

Groene groenten zijn extra gezond en rucola hoort hier uiteraard ook bij. Rucola valt onder de kruisbloemige groenten, net zoals broccoli, bloemkool en boerenkool. Rucola heeft dan ook soort vergelijkbare gezondheidsvoordelen als andere leden uit de kruisbloemige familie. Rucola behoort tot het beste voedsel voor het immuunsysteem. Over dit voedsel heb ik in het verleden een blog geschreven, lees deze door hier te klikken. Heb je nog nooit rucola op dan kun je dit typeren als zacht, hapklaar en pittig. Je vind in rucola verschillende vitamines en mineralen, maar ook nuttige nitraten en polyfenolen. Wil jij je gezondheid een boost geven? Bestel dan hier eens (rucola)supplementen. Dit doen steeds meer mensen tegenwoordig. Men is vaak bang dat hij of zij niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en andere voedingsstoffen komt. Terug naar de voedingsstoffen van rucola. De nitraten uit deze plant kunnen de bloeddruk verlagen en atletisiche prestaties verbeteren. Zoals ik hierboven beschreven heb bevat rucola een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Je moet dan denken aan vitamine K, calcium, vitamine C, ijzer, foliumzuur, magnesium, kalium en provitamine A. Vitamine K is een zeer belangrijke vitamine voor de gezondheid, deze kun je ook hier bestellen. In groenten en fruit zitten stoffen die strijden tegen ziektes en ongemakken, natuurlijk is dit bij rucola ook zo. Dit komt door de vezels, antioxidanten en fytochemicaliën. In onderstaande paragrafen lees je waar rucola goed voor is.


De gezondheidsvoordelen van rucola

Rucola strijdt tegen kanker

Zelf weet ik hoe erg de ziekte kanker is omdat ik mijn moeder aan maagkanker ben verloren. Groenten en fruit, waaronder rucola, strijden gelukkig tegen deze ziekte. Een gezond en plantaardig dieet is het advies. Er zijn bepaalde groepen groenten die meer strijdbaar zijn tegen de ziekte dan andere. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat kruisbloemige groenten het risico op kanker verkleinen. Een verklaring hiervoor is de aanwezigheid van zwavelhoudende stoffen, genaamd glucosinolaten. Dit geeft de groente zijn bittere smaak en heeft blijkbaar kankerbestrijdende krachten. Het lichaam zet dit om in bijzonder goede stoffen zoals sulforafaan. Sulforafaan strijdt tegen de progressie van kankercellen. Een dieet dat rijk is aan kruisbloemige groenten zou borstkanker, darmkanker, longkanker en prostaatkanker kunnen tegengaan.


Rucola strijdt tegen osteoporose

Rucola heeft niet enkel en alleen de kracht om kanker te bestrijden, maar zou ook osteoporose kunnen tegengegaan. De gezondheid van de botten is belangrijk en voeding speelt hierbij een grote rol. Calcium en vitamine K zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een goede botgezondheid. Er is bijvoorbeeld een verband tussen botbreuken en de inname van vitamine K. Groene bladgroenten, waaronder rucola, bevatten het meest van deze vitamine. Vitamine K speelt een rol bij de botmineralisatie en werkt samen met calcium (de opname wordt verbeterd wanneer ze samen werken).

Rucola strijdt tegen diabetes

De kans op diabetes type 2 is kleiner wanneer je veel groenten eet, dit is algemeen bekend. Aangezien rucola een groente is, is het logisch dat dit in een dieet thuis hoort dat strijdt tegen diabetes. Daarbij moet gezegd worden dat groene bladgroenten extra goed zijn tegen diabetes. Je vind in rucola veel vezels en het is aangetoond dat een vezelrijk dieet kan helpen de bloedglucose te reguleren en de insulineresistentie te verminderen. Je voelt je bij zo'n dieet daarnaast eerder vol zodat je niet snel te veel gaat eten.


Rucola is goed voor het hart

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die extra goed zijn voor het hart. Een lijst met deze voedingsmiddelen vind je hier. Zo zou de inname van (kruisbloemige) groenten het hart beschermen. De kans op hart- en vaatziekten kan worden verkleint door de consumptie van kruisbloemige groenten, salades en groene bladgroenten. Een vermindering van atherosclerose bij oudere vrouwen zou het resultaat zijn van het eten van veel kruisbloemige groenten. Deze ziekte houdt in dat plaque zich ophoopt in de slagaders. Hierdoor ontstaan cardiovasculaire problemen. De reden dat rucola goed voor het hart is omdat er gunstige plantaardige stoffen in zitten. Je praat dan over polyfenolen en organozwavelverbindingen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square