Thee voor een betere gezondheid

Iedereen kent het wel: thee. Dit lekkere drankje kan altijd en bevat bij sommige varianten cafeïne en sommige varianten niet. Groene thee is een voorbeeld van een substantie die geen cafeïne bevat. Cafeïne is echter wel heel erg gezond en goed voor het brein. Meer over groene thee lees je hier. Koffie is gezonder dan thee en thee staat dan ook op nummer drie van de meest gezonde drankjes ter wereld. Het zwarte goud (koffie) staat op nummer één en smoothies staan op nummer twee. Wist je dat in sommige soorten koffie vitamine C en vitamine D zit?


Vitamines en mineralen in thee

Thee bevat ook vitamines en mineralen. Wist je dat in sommige soorten thee zelfs vitamine D zit? Dit is echter zeer beperkt en alleen mogelijk als de theebladeren zijn gebrand door de zon. Helaas vind je deze weinig in Nederland. In sommige eilanden van Hawaii echter wel, want hier is de natuur echt fantastisch en schoon. Ook schijnt hier veel de zon en regent het hier redelijk veel in de vorm van miezer. Denk jij te weinig vitamines en mineralen binnen te krijgen? Overweeg dan eens supplementen welke je hier voordelig kunt bestellen. Thee drink je het liefst niet wanneer het op zijn heetst is en even laten staan is dan ook het advies.

Soorten thee

Er zijn veel soorten thee. Ken jij Matcha-thee al? Meer hierover kun je hier lezen. Zo heb je ook Kombucha-thee, waar onder andere gezonde bacteriën in zitten. Detox-thee is ook een knaller voor de gezondheid welke ik heb toegepast bij mijn moeder met maagkanker. Een detox bij kanker is dan ook zeker goed. Thee tegen kanker kan dan ook goed werken en daar weet Essiac alles van. Deze vrouw wist vroeger veel mensen te genezen van kanker met enkel en alleen kruidenthee. Thee kent veel gezondheidsvoordelen zoals een verbetering van de breingezondheid, betere tanden en vruchtvlees en nog wat andere voordelen. De top tien meest gezonde theesoorten vind je hier.


Welke theesoorten zijn er nog meer?

Rooibosthee krijgen we altijd op het werk en deze theesoort kent dan ook gezondheidsvoordelen zoals dat het een rijke bron aan antioxidanten bevat dat vecht tegen vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn ongewenste stoffen in het lijf. Daarnaast bevat deze theesoort geen cafeïne en is goed voor het hart en vecht het tegen diabetes. Tevens strijdt dit tegen rimpels en bevordert het gewichtsverlies. Verzuring in het lichaam kun je dan ook herstellen met onder andere thee en dat is heel erg fijn voor een betere gezondheid. Dan heb je ook nog rozemarijnthee welke onder andere ontstekingsremmend werkt en de bloedsuikerspiegel verlaagt. Klik op de link onder 'rozemarijnthee' om er meer over te lezen. Groene thee is een van de meest gezond thee, maar bevat echter maar weinig tot geen cafeïne. De tien bewezen voordelen van deze groene knaller lees je hier.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square