Top 10 meest ongezonde voedsel

Voedsel heeft het vermogen om te helen of om het lichaam te beschadigen. Ken de veel voorkomende voedingsmiddelen die jouw persoonlijk risico op kanker, hartaandoeningen, diabetes en chronische ontstekingen verhogen. Overtreders kunnen op dit moment in jouw keuken aanwezig zijn. Veel gezond voedsel wordt op deze website door middel van blogs uitgelicht, over ongezond voedsel heb ik nog niet veel geschreven, vandaar deze blog. Ben je benieuwd wat je moet eten om gezond te blijven, lees dan dit artikel. Door gezond te eten kun je je risico op het krijgen van een ziekte halveren, dat lees je goed, voeding geneest dus! Het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen is belangrijk, maar kun je ook binnenkrijgen middels supplementen. Mijn advies is om deze op deze website te bestellen, dit is een hele goede website. Het voedsel en de dranken die je consumeert, ofwel wat de brandstof die je lichaam gebruikt om ziekten te bestrijden, is van cruciaal belang voor jouw algehele welzijn. Sommige voedingsmiddelen zijn slechter voor jou dan andere en verhogen het risico op veel aandoeningen en ziekten. Het regelmatig eten van de verkeerde voedingsmiddelen in de top tien lijst kan zoals hierboven ook al beschreven ook leiden tot hartaandoeningen, diabetes, chronische ontstekingen en nog veel meer. Zie hieronder de top 10 van de meest ongezonde voedingsmiddelen die er bestaan.

Top 10 van de meest ongezonde voedingsmiddelen op aarde

1. Genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen

De snelgroeiende industrie van genetisch gemodificeerde gewassen infiltreert onze voedselvoorziening in een rap tempo. Meer dan 90% van onze maïs en soja is nu genetisch gemodificeerd. Deze vrij nieuwe praktijk is de bron van veel debatten. Deskundigen zijn het erover eens dat er geen adequate tests zijn uitgevoerd voordat deze voedingsmiddelen aan de ingrediëntenlijst van duizenden producten waren toegevoegd. Met andere woorden: niemand, inclusief de telers en producenten van de voedingsmiddelen, kent het langetermijneffect van deze producten op de menselijke gezondheid. Koop liever biologisch (wat altijd betekent dat een product niet genetisch gemodificeerd is).

2. Magnetronpopcorn

Van de chemisch gevoerde zak tot de daadwerkelijke inhoud, magnetronpopcorn staat wereldwijd centraal in het debat over ziektes (zelfs longkanker). De dampen die vrijkomen bij de bereiding van popcorn uit kunstmatige botersmaakstof bevatten diacetyl, dat giftig is voor mensen. Maak je eigen biologische popcorn in een pannetje op de ouderwetse manier. Het smaakt beter, geeft geen giftige dampen af ​​en is een gezondere keuze voor jou.

3. Ingeblikte goederen

De meeste blikken worden bisfenol-A (BPA) genoemd, waarvan is aangetoond dat het de hersencellen van ratten genetisch verandert. Veel plastic goederen, thermisch papier, waterleidingen en veel tandheelkundige composieten bevatten ook BPA. Help je DNA te beschermen door vast te houden aan verse of bevroren groenten zonder toegevoegde ingrediënten.

4. Gegrild rood vlees

Hoewel gegrild voedsel heerlijk kan smaken, hebben wetenschappers ontdekt dat het op deze manier bereiden van vlees, vooral vleeswaren zoals hotdogs, een carcinogeen afgeeft. Ofwel het is kankerverwekkend en ziekteverwekkend. Wanneer je rood vlees grilt tot het gaar is, verandert het de chemische en moleculaire structuur van het vlees. Bakken, braden of vlees bereiden is beter in een koekenpan dan op de grill.

5. Geraffineerde suiker

Zelf heb ik al eens geschreven over suiker. Waarom zou suiker geen gif zijn? Fructose-glucosestroop is de ergste en zit echt in veel producten tegenwoordig. Je lichaam kan daar simpel weg niks mee. Geraffineerde suikers (en daarmee gemaakte voedingsmiddelen) zijn de bron van grote insulinepieken wat slecht is voor het lichaam. Een gezondere optie is biologische honing, kokossuiker of ahornsuiker.

6. Gezouten, gepekeld en gerookt voedsel

Deze producten bevatten meestal conserveermiddelen, zoals nitraten, die bedoeld zijn om de houdbaarheid te verlengen. De additieven die in bewerkte voedingsmiddelen worden gebruikt, kunnen zich na verloop van tijd in jouw lichaam ophopen. Dergelijke toxines veroorzaken uiteindelijk schade op cellulair niveau en leiden tot ziekten zoals kanker.

7. Frisdrank en koolzuurhoudende dranken

Frisdrank staat al twee decennia centraal in het gezondheidsdebat als een belangrijke ziekteverwekkende voeding. Gevuld met high-fructose glucosestroop, kleurstoffen en tal van andere chemicaliën, zijn ze erg slecht voor elk aspect van uw gezondheid. Ze bieden geen voedingswaarde en beroven je lichaam van de voedingsstoffen die je van ander voedsel krijgt.

8. Wit meel

Wanneer bloem wordt verfijnd, wordt alle voedingswaarde verwijderd. Vervolgens wordt het gebleekt met chloorgas om het aantrekkelijker te maken voor consumenten. De glycemische index voor wit meel is erg hoog, wat betekent dat het de insulinegehalte verhoogt zonder het voedingsvoeding te geven. Koolhydraten worden door je lichaam omgezet in suikers, dus overmatige producten die witte bloem bevatten, kunnen leiden tot een verhoogde insulineresistentie. Helaas wordt dit vaak door ons geconsumeerd als brood (niet volkoren en zonder vezels).

9. Gekweekte vis

Commerciële visteelt houdt in dat er veel vis (zoals zalm) wordt gekweekt in een drukke omgeving. Meer dan 60% van de zalm die wordt geconsumeerd, is afkomstig van een kweekbedrijf waar ze worden behandeld met antibiotica, pesticiden en andere kankerverwekkende chemicaliën om te proberen de bacteriële, virale en parasitaire uitbraken te beheersen die het gevolg zijn van het proppen van zoveel vissen in een kleine ruimte. Gekweekte vis heeft ook niet zoveel omega-3 als wilde zalm.

10. Gehydrogeneerde oliën

Plantaardige oliën worden chemisch gewonnen uit hun bron, chemisch behandeld en er worden meer chemicaliën toegevoegd om de geur en smaak te veranderen. Ze zitten vol met ongezonde omega-6-vetten. Het is bewezen dat ze de structuur van onze celmembranen veranderen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square