top vijf meest antioxiderende planten

Het plantenrijk is heel groot en er bestaan dan ook planten met een meer antioxiderende werking dan andere. Alle antioxiderende planten bevatten vitamines die acteren als antioxidanten zoals vitamine C. Sommige planten bevatten zelfs vitamine D. Dit zijn o.a. de steranijsplant en de kokosplant. De top vijf die je hieronder ziet, bevatten de beste planten ter wereld wanneer het om het antioxidantenniveau gaat. Omdat dit een top vijf is vind je bijvoorbeeld de hennepplant niet in dit rijtje. De hennepplant staat namelijk op nummer zes.


Antioxidanten

Rozemarijn is ook heel gezond en die staat op zeven. De mintplant staat op nummer negen. Antioxidanten zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid want ze strijden tegen vrije radicalen die het lichaam zelf aanmaakt door bijvoorbeeld de voeding. Het lichaam kan gaan oxideren (roesten) zonder antioxidanten. Dit klinkt logisch want waarom zouden ze anders antioxidanten heten? Antioxidanten zijn vitamines en mineralen en deze krijgt men dan ook vaak te weinig binnen. Wil jij zeker zijn van een gezond lichaam met voldoende van deze kleine onderdelen? Bestel dan hier voordelig jouw voorraad online.

Top vijf meest antioxiderende planten

Zelf zou ik wel een top tien kunnen maken van de meest antioxiderende planten, maar de meest belangrijke planten staan hieronder benoemd. Wat opvalt is dat steranijs op nummer één staat. Dit is niet voor niks, het is erg goed voor de keel en voor de stofwisseling. Helaas staat de hennepplant hier niet tussen, dit is voor velen echt een uitkomst wanneer het om ziektes gaat. Zelf heb ik mijn moeder met maagkanker wietolie gegeven en dit was werkelijk waar een rollercoaster van emoties. Hele fijne tijden hebben we door deze olie meegemaakt. Mijn moeder denk ik dan ook genezen te hebben van kanker met onder andere wietolie. Meer hierover lees je hier. Hieronder lees je de top vijf meest antioxiderende plantensoorten:

  1. De steranijsplant;

  2. De cacaoplant;

  3. De kurkumaplant;

  4. De peperplant;

  5. De kokosplant (waar de noot in groeit).

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square