Train jouw brein en voorkom dementie

Hoe voorkom je dementie?

Dementie is een zeer ernstige ziekte, alsook de ziekte van Alzheimer. Dementie en de ziekte van Alzheimer voorkom je dan ook door te eten voor jouw brein en door elke dag weer nieuwe dingen te leren. Qua eten is het handig om te eten voor jouw hersens. Noten zijn het beste voor het brein, waarover je hier meer kunt lezen. Vis is ook heel goed en vlees zeker ook. Daarnaast zijn onder andere kleine vruchten, zaden en gezond brood (desem of volkoren tarwe) zeer belangrijk voor een gezonde hersenpan. Zo is een biefstukje op zijn tijd echt een knaller op het gebied van de breingezondheid. Vitamines en mineralen zijn ook heel belangrijk als het om het brein gaat. Doe je voordeel met deze informatie en bestel voordelig hier jouw voedingssupplementen. Daarnaast is sport belangrijk en dan met name wandelen en krachttraining. Eigenlijk is hoge intensiteit krachttraining nog beter om dementie te voorkomen. Voldoende ontspanning is ook belangrijk en dan met name naar verschillende soorten muziek luisteren, dit is erg goed voor de hersenen. In deze blog lees je meer over mogelijkheden om dementie en de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Meditatie werkt trouwens ook goed voor een gezond brein.

Ketose

Ketose is een zeer mooie manier om preventie te bieden tegen deze verschrikkelijk ziektes. Ketose is eigenlijk een soort drug die in het brein wordt aangemaakt waardoor je zeker langer leeft. Dit bereik je door een bepaalde voedingspatroon na te leven en door te (periodiek) vasten. Het sportcomponent komt hier ook bij kijken. Periodiek vasten is altijd aan te raden en dit betekent dat je in een periode van 8 uur eet en de rest van de tijd niet, je slaat vaak simpelweg het ontbijt over. Is het ontbijt dan niet de belangrijkste maaltijd van de dag? Lees er hier meer over. In ketose komen is echter zeer moeilijk, maar voor iedereen mogelijk, zelfs voor kinderen en oudere mensen. Meer over ketose lees je in deze blog, zeker de moeite waard om eens door te lezen. Voor zwangere vrouwen is ketose af te raden.

Nieuwe dingen leren

Zoals je hierboven leest weet je nu hoe je de hersenziektes kunt tegengaan. Dit is echter maar het topje van de ijsberg, niet qua mogelijkheden, maar qua inhoudt. Lees je daarom goed in op het internet en leer weer nieuwe dingen. Nieuwe dingen leren is eigenlijk een manier om jouw hersenen te trainen. Zelf doe ik dit door nieuwe artikelen te schrijven, nieuwe muziek te maken, nieuwe muziek te luisteren, nieuwe sportoefeningen te doen en door documentaires te kijken. Leer van mij en doe er je voordeel mee. Om nou mijn hele website te lezen is iets te veel van het goede tenzij je minstens vijfhonderd blogs wilt lezen en de rest van mijn website wilt doornemen. Educatieve (Engelstalige) video's kijken werkt goed in mijn ogen. Zelf kijk ik veel motivatie video's in het Engels, hier leer ik veel van wat jij dus ook kunt doen. Zo leer je meteen meer over succesvol worden en motivatie. In deze blog raak je geïnspireerd over motivatie. Tv kijken en series kijken tel ik niet mee bij het leren van nieuwe dingen. Zo zie je maar weer hoe moeilijk het is om een gezond stel hersenen te behouden. Ga jij meer leren om dementie te voorkomen?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square