Uien en knoflook | De natuurwapens tegen ziektes

Over uien heb ik al het een ander geschreven op deze website. De rode ui heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen, zie dit artikel. Over de knoflook heb ik nog niks geschreven maar dat is zeker de moeite waard. Uien en knoflook blijken namelijk grote natuurwapens te zijn tegen ziektes! Misschien vind je de geur van uien en knoflook op je adem en uit lichaamsgassen niet lekker ruiken, maar het toevoegen hiervan aan je maaltijd is zeker aan te bevelen. Een van de belangrijkste voordelen van uien en knoflook is dat ze (en familie hiervan zoals sjalotten, lente-uitjes en prei) strijdkracht bieden tegen ziektes. Vol van allicine, zwavelverbindingen, mangaan, vitamine B6, vitamine C, koper en selenium zit knoflook en andere alliumgroenten. Ze zijn ongelooflijk voedzaam, maar van nature arm aan calorieën. Voedingsstoffen zijn belangrijk en deze kun je ook vinden in supplementen, op deze website bestel ik ze zelf altijd. Ze stimuleren de aanmaak van glutathion door jouw lichaam (de krachtigste antioxidant voor uw lever), wat de ontgifting in het hele systeem bevordert. In combinatie met goede lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet kunnen knoflook en uien echt een positieve bijdrage leveren aan jouw gezonde levensstijl. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan jouw totale lichaamsgezondheid.

De wetenschap achter dit medicinaal voedsel

Volgens onderzoeken van Italiaanse onderzoekers hebben mensen met een dieet dat rijk is aan uien en knoflook een significant lager risico op het ontwikkelen van ziektes zoals kanker. Een verhoogde dagelijkse consumptie van uien, knoflook en andere alliumsoorten zoals bieslook en prei verminderde de kans op ontwikkeling van kankercellen in de mond, het strottenhoofd, de slokdarm, dikke darm, borst, eierstok en de nieren aanzienlijk. Een matige consumptie van uien bleek het risico op colorectale en eierstokkanker te verlagen. De antikankereffecten zijn aanzienlijk groter wanneer meer uien werden geconsumeerd. Wat knoflook betreft, is een matige consumptie geassocieerd met het verminderen van de kans op het ontwikkelen van colorectale en niercelkanker. Mensen die meer van dit kruid aten bleken een verlaagd risico te hebben om alle vormen van kanker op te lopen. Wat opmerkelijk is is dat de zwavelverbindingen die deze groenten hebben, die hun karakteristieke geur en smaak geven, een integraal onderdeel zijn van de opbouw van bindweefsels zoals ligamenten, pezen en kraakbeen.

De top 9 voordelen van uien en knoflook

Uien en knoflook kennen veel voordelen voor jouw gezondheid. Hieronder staat een top 9 van de beste gezondheidsvoordelen bij de consumptie ervan:

1. Het werkt antibacterieel, antiviraal, schimmelwerend en ontstekingsremmend.

2. Het is bekend geworden dat het LDL (slecht) cholesterol verlaagd wordt en het HDL (goed) cholesterolgehalte verhoogd.

3. Het stimuleert de productie van bepaalde cellen die de algehele immuniteit verbeteren

4. Het ontgift het bloed.

5. Het helpt verharding van de slagaders voorkomen.

6. Het verlaagt de bloeddruk.

7. Het verbetert de bloedstroom en vermindert het risico op stolsels die leiden tot een hartaanval en een beroerte.

8. Het is aangetoond dat het jouw algehele risico op belangrijke ziekten zoals hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer en de meeste vormen van kanker verlaagt.

9. Het kan helpen bij de controle van de vorming van vetcellen in het lichaam.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square