Van de zon krijg je huidkanker | Feit of fabel?

Zonlicht en kanker

Zonlicht en kanker worden vaak aan elkaar gelinkt. Maar wat is nou daadwerkelijk de echte oorzaak van huidkanker? Als huidkanker wordt veroorzaakt door de zon, dan zou dit wel heel vreemd zijn. Zou het wat te maken hebben met gifstoffen in het lichaam of sommige soorten zonnebrand met gifstoffen erin? Door zonlicht krijg je vitamine D binnen en krijg jij dit niet genoeg binnen? Overweeg dan een supplement die je hier voordelig kan bestellen. Of zonlicht kanker veroorzaakt zie je in onderstaande video.

Hoe bescherm je je tegen de zon?

Je zult je vast afvragen hoe je je beschermt tegen de zon. Dat is simpel, beperkt jezelf tot de blootstelling aan de zon die voor jou van toepassing is. Verbrand je snel? Beperk je blootstelling dan tot het niveau dat het niet meer goed voelt. Dit kan niemand voor je bepalen en dien je zelf uit te vogelen. Mede door ervaring leert men. Het advies is om eerst een halfuur onbeschermd te zonnen en daarna goede zonnebrand op te smeren.

Moet ik een zonnebril dragen?

Evolutionair gezien niet. In de zon kijken blijkt goed voor de ogen te zijn, maar alles met mate. Aangezien we niet meer zijn zoals vroeger kan het voordelen bieden bij een hoge intensiteit van blootstelling aan de zon. Beter nog is het dragen van een hoed waarbij jouw ogen ook worden beschermd tegen de zon. Het weefsel van je ogen is ten slotte gevoeliger dan de huid dus dien je op te passen met het aantal zonuren voor je ogen. Voor de duidelijkheid voorkomt zonlicht juist de schade waarvan men denkt dat die veroorzaakt wordt door de zon.

Zonuren

Het aantal zonuren is afhankelijk van je huidtype en de genetische codering. Enkel jijzelf kan bepalen hoeveel zon je kunt verdragen. Wanneer je verbrand heb je dus teveel zonuren doorgebracht en/of verkeerde zonnebrand gebruikt.

Zonvakantie

Benieuwd of je een zonvakantie moet nemen of niet? Ik zou zeker voor een zonvakantie kiezen, aangezien de zon vele voordelen voor je te bieden heeft. Vitamine D is tenslotte de meest gezonde vitamine die er is. Alles over vitamine D lees je hier.

Strand

Het strand is een van de plekken waar de gezondheid van de mens het beste tot zijn recht komt. De zon, het strand, dvissen en de zoute zee zijn zeges voor het lichaam. De zon is een held, die ons allen veel plezier toebrengt!

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square