Veel ziektes ontstaan in een verzuurd lichaam

In een alkaline lichaam kan geen enkele ziekte ontstaan, aldus Dr. Otto Warburg. Naar mijn mening kun je niet alle ziektes over een kamp scheren, maar de meeste ziektes ontstaan in zekere zin in een lichaam dat verzuurd is. Hij kwam erachter dat kankercellen geen zuurstof nodig hebben om op te leven, maar juist floreren op glucose. Hij zegt dan ook dat kankercellen niet kunnen overleven in een basis omgeving, oftewel het tegenover gestelde van een verzuurd lichaam. We hebben tegenwoordig te maken met zoveel voedingsmiddelen die ons lichaam verzuren zodat de kans groot is dat veel mensen hiermee te maken hebben. Kankercellen zouden goed kunnen leven in zure omgevingen en halen hun energie uit suiker door ze te fermenteren. Wanneer kanker groeit zal het lichaam steeds zuurder worden en dan wordt het zeker een probleem. Kanker is een voorbeeld van een ziekte die ontstaat in een verzuurd lichaam, maar meerdere ziektes vinden hun oorsprong in een lichaam die in ongezonde en zure status is.


De kans op verzuring is groot tegenwoordig

Doordat veel voedingsmiddelen uit de supermarkt veel suiker, conserveermiddelen en genetisch gemodificeerde organismen bevatten verzuurd het lichaam aanzienlijk. Voorbeelden van basische voedingsmiddelen zijn groenten, sommige soorten fruit, noten en alkalisch water. De neutralisatie van de zuurtegraad in het lichaam is zeer belangrijk gebleken voor een leven zonder ziektes. Warburg geeft dan ook aan dat kanker wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan gifstoffen, vooral in cellen die niet zijn gevoed, geoxygeneerd, gehydrateerd en gereinigd. Het mooiste van zijn ontdekking is dat kankercellen niet kunnen overleven in een alkalische omgeving. Volwaardige voeding is belangrijk voor lichaam en geest en zorgt ervoor dat jouw lichaam niet verzuurd.


De detox

Een goede manier om de balans in het lichaam te herstellen is door het doen van een detox. Zelf heb ik drie keer in mijn leven een detox gedaan en merkte dat ik veel last had van oprispingen en maagzuur. Hierdoor ben ik van mening dat ieder mens minstens één keer per jaar een detox moet doen, zeker omdat het lichaam snel verzuurd is. Zelf heb ik een detox gedaan door enkel en alleen volwaardige voeding te eten en alle andere rommel uit de supermarkt te laten staan. Daarnaast ben ik voorstander van (periodiek) vasten. Zo geef je het lichaam de kans om het voedsel langer te verteren en de processen in het lichaam meer tijd te geven om alles door te voeren. Zelf heb ik ervaren door een dieet te nemen met alleen plantaardige voeding (groenten, fruit en noten) dat je de verzuring in je lichaam oplost. Niet alleen vecht je dan tegen verzuring, het lichaam en de geest varen er ook bij. Ook heb ik eens een dieet genomen met groenten, fruit, noten en eieren. Dit heb ik gedaan om zo ook wat vitamine D binnen te krijgen. Sommige mensen vragen zich af of deze diëten wel verstandig zijn aangezien je wellicht wat voedingsstoffen mist. Wanneer je een plantaardig dieet naleeft dan mis je inderdaad vitamine B12. Ook omega-3-vetzuren uit vis krijg je dan niet binnen, maar het dieet is maar tijdelijk en bedoeld ter detox.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square