Vijf veelvoorkomende mythen over kanker

Hieronder lees je de veel voorkomende misvattingen over kanker

1. Kanker is genetisch bepaald, dus niets kan voorkomen dat je al dan niet wordt gediagnosticeerd.

Dit is een van de grootste mythes omdat experts schatten dat meer dan de helft van de diagnoses van kanker kan worden voorkomen. Minder dan 5% van alle kankers heeft een genetische link. De overgrote meerderheid van kankers wordt veroorzaakt door verkeerde voeding en milieu-toxiciteit.

2. Kanker komt niet vaak voor bij kinderen.

Elke dag wordt in de wereld meer dan 40 kinderen gediagnosticeerd met kanker. Alleen al met meer dan 175.000 duizend kinderen die elk jaar wereldwijd worden gediagnosticeerd. Kanker is de nummer één ziekteverwekker van kinderen. Elke dag zal kanker (en kankerbehandelingen) het leven eisen van vijf Europese kinderen, meer dan de vraag naar de complicaties van de genezingsaanhangwagen van aangeboren geboorteafwijkingen, diabetes type 1 en astma samen. De overlevingskansen van kinderen met kanker verbeteren niet omdat de conventionele behandelingen (chemotherapie en bestraling) de zaken erger maken en er weinig nadruk ligt op het vinden van de oorzaak in plaats van alleen de symptomen te behandelen.

3. Mensen met kanker moeten zoveel mogelijk rusten.

Hoewel voldoende rust absoluut noodzakelijk is om gezond te blijven, raden experts isolatie en inactiviteit af, wat kan leiden tot verhoogde vermoeidheid, een verzwakt immuunsysteem en depressie. Patiënten die consequent trainen, hebben een hogere overlevingskans en behouden een positievere kijk tijdens hun herstel. 4. Het voedsel dat je eet, voorkomt kanker niet en bestrijdt het niet.

Van voedingsmiddelen met veel geraffineerde suiker, geraffineerd natrium en ongezonde vetten is in talloze onderzoeken aangetoond dat ze de cellulaire mutatie beïnvloeden die tot kanker leidt. Kankercellen verbruiken meer suiker (glucose) als brandstof dan welke andere cel in uw lichaam dan ook. Omgekeerd verhoogt het eten van een dieet van biologisch voedsel met vitamines en voedingsstoffen die cellulaire achteruitgang voorkomen op natuurlijke wijze uw kansen om deze verwoestende ziekte (en vele andere) te voorkomen en te verslaan. Krijg jij niet voldoende vitamines en mineralen binnen, overweeg dan supplementen, welke hier voordelig te bestellen zijn.

5. Obesitas verhoogt het risico op kanker niet.

Aangezien twee derde van de Amerikaanse bevolking als overgewicht of obesitas wordt beschouwd, is dit een ongelooflijk gevaarlijke mythe. Deskundigen zijn het erover eens dat honderden gevallen van kanker rechtstreeks worden veroorzaakt door het dragen van overgewicht. Een van de belangrijkste redenen is dat vetcellen oestradiol afscheiden, dat fungeert als een "meststof" voor kankercellen. Het is schokkend dat de grote organisaties die worden beschouwd als de "leidende autoriteiten" over wat kanker veroorzaakt (en hoe het kan worden voorkomen), een aantal eigen mythes over kanker in stand houden. Ondanks wetenschappelijk bewijs van het tegendeel door onafhankelijke laboratoria (wat betekent dat niemand profiteert van de informatie) beweren deze "autoriteiten" dat er geen verband is tussen kanker en mobiele telefoons en hoogspanningslijnen, cosmetica, haar kleuren, sommige soorten deodorant, stralingsbehandeling, chemotherapie, huishoudelijke reinigingsmiddelen, verwerkt voedsel, kunstmatige zoetstoffen, sojaproducten en stress.


Bron: www.thetruthaboutcancer.nl.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square