Voeding en kanker | Dit moet elke kankerpatiënt weten

De reden dat ik deze website heb opgezet, is omdat ik gefascineerd ben geraakt door voeding en omdat ik mijn moeder heb verloren aan maagkanker. Één van de redenen waarom mijn moeder maagkanker heeft gekregen, is in mijn ogen slechte voeding. Er zijn nog wat redenen te bedenken, maar ik denk dat dit hoofdzakelijk de reden bij haar was. Meer over de vermoedelijke reden dat mijn moeder maagkanker heeft gekregen, lees je hier. Zelf weet ik zeker dat de impact van voeding voor het welzijn, de geest en de mentale kracht groot is. Voeding verandert als het ware de manier waarop het lichaam werkt. Wanneer je je dan specifiek richt op kanker dan wordt mijn aandacht groot. Ze zeiden tenslotte tegen mijn moeder dat voeding niks te maken heeft met haar ziekte, toen ik dat hoorde, gingen mijn nekharen overeind staan. Dr. Patrick Quillin, internationale bewezen expert op het gebied van voeding en kanker, benadrukt in deze blog het verband tussen voeding en deze verschrikkelijke ziekte. Hij heeft een boek geschreven over voeding als wapen tegen kanker. Daar zijn een half miljoen exemplaren van verkocht. Volgens hem zijn er in wezen vier hoofdredenen waarom alle kankerpatiënten voeding moeten gebruiken als onderdeel van hun uitgebreide kankerbehandeling. Hij benadrukt dat voeding niet als enige therapie moet worden gebruikt tegen kanker. De redenen staan hieronder opgesomd. Voor een aanvulling van een gezond dieet kun je overwegen supplementen te gebruiken. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je ze hier bestellen.


Vier redenen waarom kankerpatiënten aandacht moeten besteden aan voeding

  • Kanker is een groot deel van ondervoeding. 40% van de kankerpatiënten sterft aan ondervoeding en niet aan kanker. De enige therapie daarvoor is goede voeding, niet de voeding die je in het ziekenhuis krijgt.

  • Voeding kan helpen om van chemotherapie, bestraling en chirurgie meer een selectieve therapie te maken. Chemotherapie en bestraling zijn niet-selectieve gifstoffen. Het zijn cytotoxische gifstoffen. Ze doden alles op hun pad. Dus een patiënt die chemo krijgt, krijgt een bepaalde hoeveelheid haarverlies, misselijkheid, braken, gewichtsverlies, allemaal als onderdeel van de chemo. Maar voeding kan chemotherapie, bestraling en chirurgie selectiever maken voor de tumor en minder toxisch voor de patiënt.

  • Kanker is een suikervoeder. Suiker wordt omgezet in glucose, als je de darm- en bloedglucose kunt verlagen, kun je kanker helpen vertragen. Advies is dus om zo weinig mogelijk (geraffineerde) suiker te consumeren.

  • Het immuunsysteem moet kankercellen herkennen en vernietigen. Bij een kankerpatiënt heeft het immuunsysteem zijn taken niet uitgevoerd. Er is een aantal manieren om het immuunsysteem op te krikken. Voeding heeft een direct effect op het immuunsysteem. Goede voeding boost het immuunsysteem.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square