De lachwekkende visie van voedingenkankerinfo.nl op het slikken van antioxidanten tegen kanker

Helpt het slikken van antioxidanten kanker te voorkomen?

Ja, het slikken van antioxidanten helpt om kanker te voorkomen, 100% zeker! Antioxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen waardoor oxidatieve stress wordt voorkomen en tegengegaan. Stress is altijd aanwezig bij kankerpatiënten. Antioxidanten zijn eigenlijk vitamines en slik jij deze weleens als een supplement? Bestel ze hier voordelig en voorkom zo kanker.


Voedingenkankerinfo.nl vindt van niet

Op de website van www.voedingenkankerinfo.nl kijken ze hier verassend genoeg heel anders tegenaan. Waarom zou je het tegendeel willen bewijzen van iets waarvan bewezen is dat het de kankercel-dood kan beïnvloeden? Voeding en kanker info is een goed initiatief, maar zij hebben het niet altijd bij het juist eind.


Kritische visie

In dit artikel wordt op een logisch doordachte wijze de lachwekkende visie van www.voedingenkankerinfo.nl op de geneeskracht van antioxidanten bekritiseerd. Alles berust op een gezond verstand, bewijzen van het gebruik bij mensen die ik ken en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast maken ze zoveel fouten in dit artikel dat dit eigenlijk niet als waarheid mag worden bestempeld.

Hieronder worden elementen uit het artikel geciteerd en tussen aanhalingstekens geplaatst.

Ter info: Ik bezit geen rechten tot deze informatie.

''Beschadiging van DNA door vrije radicalen

Antioxidanten zijn stoffen die de beschadiging van cellen kunnen tegengaan. Deze DNA-beschadiging wordt veroorzaakt door agressieve stoffen, de vrije radicalen. Vrije radicalen komen voor in de atmosfeer (door luchtverontreiniging), voedsel en in ons eigen lichaam. Vrije radicalen komen vrij bij de gewone stofwisseling van de cel, bijvoorbeeld bij celdeling, energie productie of eiwitten omzetting. Daarnaast worden ze gevormd door onbeschermd zonnen, roken en bij bepaalde ontstekingsreacties zoals bij brandwonden, bloedvergiftiging of bijvoorbeeld na een ongeluk of grote operatie.''

> Vrije radicalen komen vrij bij de ''gewone'' stofwisseling van de cel. Nou geloof me, er is niet één ''gewone'' stofwisseling. Bekijk dan maar eens mijn video over Ketose en Glucose (onderstaande video). Hoe slechter de stofwisseling, des te meer vrije radicalen en hoe meer vrije radicalen, hoe groter de kans op een ziekte als bijvoorbeeld kanker zich voordoet. Puur omdat dit ongewenste celdeling tot gevolg heeft. Maar wat Voedingenkankerinfo dus proberen te zeggen is dat antioxidanten vrije radicalen tegengaan, ja dat klopt.

> Door onbeschermd zonnen: enkel en alleen als je telang in de zon bent, anders is het aantal vrije radicalen te verwaarlozen. Als het zo was dat dit gebeurd bij onbeschermd zonnen dan zouden mensen die de hele dag buiten zijn, zoals in Curaçao, heel veel vrije radicalen in het lichaam hebben, dat is totaal niet logisch.


''Antioxidanten onvoldoende werkzaam tegen ongeremde celdeling

Vrije radicalen kunnen gezonde cellen aanzetten tot abnormaal gedrag. Een voorbeeld van zulk abnormaal gedrag is ongeremde celdeling: cellen blijven maar delen zonder dat het lichaam een signaal geeft dat er genoeg deling is geweest. Dit ongeremd delen van cellen kan leiden tot kanker. Ook kunnen cellen beschadigd worden door vrije radicalen, hierdoor kunnen hart- en vaatziekten ontstaan. Ondanks dat laat onderzoek zien dat het slikken van antioxidanten niet helpt tegen kanker.'

> Antioxidanten onvoldoende werkzaam tegen ongeremde celdeling? Hierboven schrijven jullie dat vrije radicalen vrij komen bij bijvoorbeeld celdeling en gezonde cellen kunnen aanzetten tot abnormaal gedrag, antioxidanten gaan die beschadiging van de cel tegen. Dat zeggen jullie zelf. Oftewel antioxidanten zijn werkzaam tegen ongeremde celdeling. In hoeverre dat is kun je niet bepalen want dat is afhankelijk van de hoeveelheid die je inneemt.

> Maar even serieus: dus jullie onderzoeken gezonde mensen, geven die een x-aantal antioxidanten per dag en dan gaan jullie kijken wie er kanker krijgt en niet? Dit slaat echt nergens op. Wist je dat antioxidanten je ook helpen afvallen? Afvallen en kanker is altijd een goed idee.

''Antioxidanten niet werkzaam tegen kanker of verkoudheid

Sommige mensen slikken tabletten met antioxidanten om het risico om kanker te krijgen te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat u kanker niet kunt voorkomen door tabletten met hoge doseringen antioxidanten te slikken. Ook zijn er mensen die antioxidanten slikken om verkoudheid of vermoeidheid tegen te gaan. Hier is echter ook geen bewijs voor.''

> Antioxidanten slikken om verkoudheid of vermoeidheid tegen te gaan, waar denk jij dat je energie van krijgt? Van voedsel (met antioxidanten) natuurlijk. Kom op, doe niet zo gek. Vitamine C wordt niet zelf aangemaakt in het lichaam, dit is essentieel voor je gezondheid en om vrije radicalen tegen te gaan.

> Hoe wil je hier bewijs voor krijgen? Tien mensen op straat interviewen en vragen of ze na een banaan minder vermoeid zijn?


''Wanneer u voldoende en gevarieerd kunt eten, is het absoluut niet nodig extra antioxidanten te slikken. De enige reden om extra vitamines en mineralen (en hiermee dus antioxidanten) te gebruiken is wanneer u een tekort heeft aan bepaalde vitamines en mineralen. In dat geval kunt u een supplement slikken met maximaal 100% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) vitamines en/of mineralen. De dosering van het supplement kunt u vinden op het etiket. Als u bang bent dat u een tekort heeft, is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts of naar een diëtist te gaan voor advies op maat.''

> ''Wanneer u voldoende en gevarieerd kunt eten, is het absoluut niet nodig extra antioxidanten te slikken''? Dat is wel gemakkelijk gezegd, jammer genoeg krijgen we zowat allemaal te weinig antioxidanten uit onze voeding binnen (wegens ongezonde leefstijl, toevoegingen in voeding, uitgeputte grond voor de planten etc.).

> Dus als je een tekort blijkt te hebben is het ineens wel verstandig om ze te slikken? Ik mis het verband hier even.

> Naar een huisarts gaan? Die leert niet zoveel over voeding, doe maar niet.

Conclusie

Zolang zij de primaire oorzaak van kanker niet weten, mogen zij in mijn optiek niet met 100% zekerheid zeggen of iets wel of niet werkt. Dit is best een slecht artikel met informatie die simpel weg niet doordacht en onlogisch is. Waarom bekritiseren zij geen onderzoeken waarbij is aangetoond dat het wel werkt? Omdat ze dit niet lukt? Antioxidanten beschermen jou juist tegen het kwaad, geloof mij nou maar.


Het bewijs uit eigen ervaring

Omdat ik in dit artikel wellicht nog niet overtuigend genoeg over gekomen ben, wil ik graag mijn eigen ervaring delen. Zelf heb ik mijn moeder verloren aan maagkanker en ik ben alle mogelijke manieren op gaan zoeken waarmee ik haar kon helpen. Zo ben ik in contact gekomen met een alternatieve arts in Amsterdam. Dit bleek een zeer lieve vrouw die oprecht eerlijk was. Zij heeft aangetoond dat bij menig patiënt de tumoren slonken na het toedienen van grote hoeveelheden vitamine C capsules en injecties. Verder gaf ze aan dat de gezondheid bij veel behandelde patiënten was verbetert in vergelijking met vóór de behandeling. Vitamine C acteert als een antioxidant in het lichaam. Vitamine C strijdt tegen kankercellen (zie onderstaande video). Meer informatie over de definitie van antioxidanten lees je in dit artikel.


Antioxidanten tegen vrije radicalen en kanker

In het reeds gepubliceerd artikel op deze website wordt meer informatie gegeven over antioxidanten en vrije radicalen, zie deze blog. Veel kijk plezier bij onderstaande video over het verband tussen vitamine C en kanker.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square