Waar strijdt aloë vera voor?

We kennen allemaal aloë vera wel en we weten dat dit met name goed is voor de huid. Waarom zouden er anders zoveel middeltjes te koop zijn waar aloë vera in zit? Zelf heb ik al eens geschreven over de top 10 meest gezonde groene groenten en fruit. Hier staat aloë vera op nummer 10, waarover je hier meer leest. Deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt en is erg populair onder de mensheid. Dit vanwege zijn medicinale werking. Hij wordt ook wel aloë barbadensis genoemd en wordt gekenmerkt door zijn dikte met een korte steel. Hij slaat water op in zijn bladeren. Voor de behandeling van huid- en tandproblemen staat aloë vera bekend, maar kent eigenlijk veel meer toepassingen voor de menselijke gezondheid. Zelf heb ik weleens een gel gebruikt die goed is voor hoofd en haar, de geur is heerlijk. Aloë vera wordt ook veel verkocht in supplementvorm en is daarin uiterst effectief. Bestel al je aloë vera producten op hier. Je ziet vaak dat de plant als gel of sap is verwerkt, dit om het de mens gemakkelijk te maken. Het is altijd aan te raden met een arts te praten voordat je aloë vera gaat gebruiken voor gezondheidsproblemen. Zoals bekend heeft aloë vera therapeutische eigenschappen, maar wat zijn de gezondheidsvoordelen? Deze lees je hieronder.


De gezondheidsvoordelen van aloë vera

Aloë vera bevat gezonde plantaardige stoffen

Wil je huidletsel behandelen, gebruik dan aloë vera. Op grote schaal wordt aloë vera gebruikt door de cosmetische, farmaceutische en voedingsindustrie. Daar gaat namelijk heel veel geld in om, ze denken zo'n 13 miljard euro per jaar. De bladeren van de plant worden dik doordat het slijmerig weefsel bevat dat water opneemt. Dit is als het ware de gel die gebruikt wordt. Deze gel bevat de meeste gunstige bioactieve stoffen in de plant, waaronder vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten.


Aloë vera biedt antioxiderende en antibacteriële eigenschappen

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat antioxidanten strijden voor een betere gezondheid. Veel antioxidanten vind je dan ook in de gel van aloë vera. Deze antioxidanten worden ook wel polyfenolen genoemd. Deze stoffen zijn zeer krachtig gebleken in het remmen van bepaalde bacteriën die bij mensen infecties kunnen veroorzaken. Daarnaast is deze plant antiviraal en antibacterieel. Om deze reden is aloë vera koning in het helpen genezen van wondjes en in de behandeling van huidproblemen.


Aloë vera versnelt wondgenezing

Zoals hierboven beschreven streeft aloë vera naar sneller wondherstel. Je ziet aloë vera tegenwoordig als medicijn of supplement en wordt steeds vaker lokaal op de huid aangebracht in plaats van het te consumeren. Zweren en brandwonden worden al zeer lange tijd behandeld met ingrediënten van de mooie groene plant. Het kan worden gebruikt voor eerste- en tweedegraads brandwonden. Aloë vera helpt ook in de behandeling tegen roodheid, jeuk en infecties.


Aloë vera vermindert tandplak

Voor huid, haar en tanden is aloë vera ideaal. Puur aloë vera sap zou tandbederf en tandvleesaandoening tegengaan. Aloë vera is effectief in het doden van de plaque-producerende bacterie Streptococcus mutans in de mond, evenals de gist Candida albicans.

Aloë vera strijdt tegen aften

Aften wordt gekenmerkt door kleine witte plekken in de mond. Vaak zit hier dan een rode rand omheen en je vind ze vaak onder de lip. Uit onderzoek bleek dat bij het lokaal aanbrengen van aloë vera de genezing van aften kan versnellen. De grootte van de zweren kan worden verkleint door pleisters met ingrediënten van aloë vera. Ook zou aloë vera de pijn van het ongemak kunnen verzachten.


Aloë vera vermindert constipatie

Er zijn verschillende manieren om constipatie te behandelen en aloë vera biedt ook uitkomst. Hiervoor wordt latex gebruikt, wat je vind onder de huid van het blad. Het is een kleverig geel residu. Zo wordt door de verbinding: aloïne ofwel barbaloïne een laxerend effect opgewekt. Voor spijsverteringsaandoeningen, zoals het prikkelbare darmsyndroom of inflammatoire darmaandoeningen lijkt aloë vera echter niet effectief te zijn.


Aloë vera verbetert de huid en vermindert rimpels

Wanneer je deze blog aan het lezen bent zal dit je niet verassen, maar het is wel belangrijk om dit te noemen. De veroudering van de huid kan namelijk worden vertraagt door aloë vera gel. Zo bleek uit een onderzoek uit 2009 onder vrouwen een verbetering van de productie van collageen. Ook zag men een verbetering van de elasticiteit van de huid. Voor het vasthouden van vocht van de huid en een verbetering van de integriteit van de huid lijkt aloë vera uiterst effectief. Dit alles draagt bij aan de preventie van huidproblemen.


Aloë vera is goed voor de bloedsuikerspiegel

Als remedie tegen diabetes is aloë vera te gebruiken. Het verhoogt namelijk de insulinegevoeligheid en verbetert de bloedsuikerspiegel. Uit acht onderzoeken is naar voren gekomen dat aloë vera goed is voor mensen met prediabetes of diabetes type 2. Het is echter wel zo dat de wetenschap dit niet altijd ondersteunt. Vandaar dat aloë vera niet vaak aangeraden wordt voor mensen met problemen met de bloedsuikerspiegel


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square