Waarom kauwen op voedsel belangrijk is voor een goede spijsvertering

Zelf probeer ik altijd zo goed mogelijk te kauwen op voedsel voordat ik het doorslik. De ultieme methode is het maken van een smoothie waardoor de voedingsstoffen sowieso goed worden opgenomen. In deze blog laten we Mike Adams (aka the "Health Ranger") aan het woord. Het eerste wat hem vaak gevraagd wordt, is of je op zaden en pitten ook moet kauwen. Het antwoord daarop is: absoluut! Anders worden ze totaal niet opgenomen en poep je ze zo weer uit. Een van de dingen die Adams als laboratoriumwetenschapper heeft geleerd, is dat de menselijke spijsvertering erg zwak is. Wanneer hij een maagzuurverteringssimulator bouwde dacht hij dat hij een fout had gemaakt, omdat de meeste voeding door de simulator liep en niet goed verteerd was. Het blijkt dat kauwen de allerbelangrijkste stap is in het verteringsproces. Kauwen is volgens Adams zo belangrijk want het maakt ook enzymen vrij. Deze enzymen helpen het voedsel te verteren. Als detox-techniek vergroot het kauwen van het voedsel ook het oppervlak van de onoplosbare vezels. Veel van de vezels in een brok voedsel zitten opgesloten in het voedsel. Als je wilt dat die vezels gunstig voor je zijn, om zich te binden met alle dingen waarover we hebben gesproken (kwik, lood, wat dan ook, arseen), dan heb je die vezels nodig om fysiek beschikbaar te zijn voor de verteringsvloeistoffen. Kauwen is wat dat mogelijk maakt.

Om wat dieper in de materie te gaan gebruikt Adams de volgende zin: ''Bij het kauwen van voedsel ontgrendel de vezels, zodat ze zich kunnen binden aan de zware metalen, aan de radioactieve deeltjes, enzovoort. Dit zodat het lichaam het kan uitscheiden.'' Een gezond dieet brengt ons terug naar de verbazingwekkende kracht van een gezond verstand. Zelf heb ik dit ook gemerkt toen ik mijn voedingspatroon omgegooid had, het doet echt wat met je mentale verstand. Er kunnen gifstoffen in sommige van de voedingsmiddelen zitten, maar als je echt ''goed'' voedsel eet, zitten er natuurlijke dingen in die de gifstoffen absorberen. Na het vele onderzoek dat Adams had gedaan, kwam hij er steeds meer achter dat Moeder Natuur ons zo veel goeds geeft. Wist jij bijvoorbeeld toen je kind was en een lekkere aardbei at dat het kwik in het lichaam blokkeert? De meerderheid van de mensen in Nederland denkt alleen maar aan het feit dat ze goed smaken. Met zijn achtergrond kan hij jullie meedelen dat goed kauwen heel erg goed is om te doen, vaker dan je gewend bent. Dit omdat de spijsvertering erg zwak is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square