Waarom moeten we dagelijks ontgiften?

Hier lees je waarom wij dagelijks zouden moeten ontgiften, want een detox is tegenwoordig tamelijk belangrijk. Zelf heb ik meerdere keren een ontgiftingskuur gedaan. Enerzijds door een week lang enkel en alleen groente, fruit en noten te eten. Meer hierover zie je in onderstaande video. Dit was werkelijkwaar een rollercoaster voor mij. Anderzijds heb ik een smoothiekuur gedaan van drie dagen, zie deze video. Een interessant artikel over een detox kun je hier vinden. Hier vind je 10 manieren om je lichaam simpel te ontgiften. Dr. Veronique Desaulniers legt in deze blog uit waarom we dagelijks zouden moeten ontgiften. Ontgiften kan op verschillende manieren en voeding en supplementen horen daar ook bij. Bezoek hiervoor deze website. Volgens haar gaat het veelal over milieutoxines die ons bedreigen. Blijkbaar worden er 74 miljard pond chemicaliën geproduceerd in de VS alleen. In Nederland is dit ook aanzienlijk. Al deze toxiciteit komt in ons drinkwater en in onze voeding terecht. Daarnaast ademen we dit in de lucht in. Volgens haar veroorzaken velen van deze gifstoffen kanker. Ze veroorzaken op lang termijn veel problemen voor onze gezondheid. Dan heb je ook nog de elektromagnetische velden en elektro-vervuiling. Elektromagnetische velden veroorzaken volgens Desaulniers hersentumoren en verstoren het immuunsysteem. Ook verstoort het de voortplantingsfuncties, slaap en het geheugen. Het is bestempeld als een van de meest verraderlijke gifstoffen ter wereld omdat we het niet zien, niet voelen, niet proeven, maar het beïnvloedt ons wel de hele dag lang. Het blijkt dat wij letterlijk in een soep van elektromagnetische velden en elektrosmog zwemmen. We praten hier over EMF, ofwel elektromagnetische frequenties. Deze verstoren de normale energiestroom van het lichaam. EMF's kunnen door bakstenen en muren gaan en dus ook door ons lichaam, waarom denkt men hier tegenwoordig zo weinig over na? Het veroorzaakt simpelweg schade.


De toxiciteit waaraan wij worden blootgesteld

Dan heb je ook nog eens milieutoxiciteit. Dat is ook een groot probleem. We doen er allemaal aan mee want kijk maar eens onder de gootsteen. We hebben allemaal meer dan 1000 chemische stoffen in huis. Voorbeelden zijn: reinigingsmiddelen, sprays, kunstmatige kaarsen. Deze dingen dragen bij aan hun milieu, hun giftigheid voor het milieu. Wat we ook zowat allemaal doen is het aanbrengen van creme's en andere middeltjes op de huid. De gemiddelde persoon wordt dagelijks blootgesteld aan 167 chemicaliën van de lotions en drankjes die ze op hun huid smeren. Dan moet je je wel bedenken dat dit allemaal wordt opgenomen vanuit de huid, het komt dus in het lichaam terecht! Wat angstaanjagend is, is dat veel van die chemicaliën zijn aangetroffen in tumoren. Ze verstoren simpelweg de processen van het lichaam. Wat dan een gevolg kan zijn, is dat de lever overbelast raakt door de honderden chemicaliën die het elke dag verwerkt. Daarnaast is het zo dat als je niet genoeg water drinkt dit je nieren vertragen.

Eet jij veel junkfood? Reken maar dat je verstopt raakt en de flora uit balans raakt. Zelf heb ik dit meegemaakt toen ik na drie maanden terug kwam uit Amerika en zowat elke dag junkfood at, ik was er flink ziek van. Alle ziekteverwekkers en gifstoffen zullen in het lichaam blijven circuleren. We zouden dus moeten leren ons lichaam periodiek te ontgiften, onze leefstijl veranderen en beter voedsel consumeren. Tegenwoordig is het echt rampzalig aan hoeveel toxines we blootgesteld worden. 100 jaar geleden kreeg 1:40 tot 1:80 kanker en tegenwoordig is het welvaartziekte nummer 1. Volgens Desaulniers komt dit omdat zij niet 74 miljard pond chemicaliën per dag hadden. Ook hadden ze 100 jaar geleden niet te maken met elektromagnetische frequenties en beschikte ze niet over schoonmaakproducten. Ze smeerde geen kankerverwekkende stoffen op de huid en hadden geen junkfood. Stress is tegenwoordig verantwoordelijk voor ziektes en dan praat je in dit geval over chemische stress, wat het immuunsysteem een klap geeft. Dit leidt tot DNA-schade en ziektes zoals kanker.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square