Wat doen chemische stoffen uit voeding met ons lichaam?

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en Milieu zitten er chemische stoffen in ons voedsel. Hierbij moet je denken aan conserveringsmiddelen, kleurstoffen, diergeneesmiddelen, verpakkingsmaterialen, illegale chemische stoffen, zware metalen, gifstoffen die geproduceerd worden door schimmels en stoffen die ontstaan bij de bereiding van voeding zoals acrylamide. Dit betreffen stoffen die van nature niet in ons lichaam thuishoren. Het RIVM geeft dan ook toe dat dit negatieve gezondheidseffecten kan veroorzaken en je dus ziek kunt worden. Je moet dan denken aan allergieën en toxische effecten op organen. Als we dit weten, waarom nemen we deze ''voeding'' dan nog tot ons? Als we deze toxinen in ons lichaam krijgen, zullen we deze ook weer moeten ''detoxen''. Simpeler dan dit kan ik het niet voor je maken. Maar dat is nou juist het probleem in de hedendaagse samenleving, velen weten dit niet of zij zien hier het nut niet van in. Het RIVM geeft daarnaast ook nog eens toe dat na blootstelling van deze stoffen DNA schade kan ontstaan, waardoor het kanker veroorzaakt. Het staat letterlijk op hun website, maar blijkbaar weet bijna niemand dit. Ze geven aan dat toxinen zich ophopen in het lichaam, maar deze worden pas na langere tijd merkbaar, oftewel als je ziek wordt. Antioxidanten, vitamines en mineralen strijden juist tegen chemische stoffen, deze gezonde stoffen kun je hier goedkoop in supplementvorm bestellen.

Chemische stoffen en kanker

We mogen aannemen dat het RIVM de waarheid vertelt en we dus zeker weten dat (toegevoegde) chemische stoffen kanker veroorzaken. Waarom wist mijn moeder dit niet toen ze maagkanker had? Zij at namelijk veel bewerkte voeding. Volwaardige vitamines uit voedsel, zoals vitamine C, vecht juist tegen deze verschrikkelijke ziekte. Als we kiezen voor een natuurlijke remedie, dan kunnen we matigen met deze stoffen of deze zelfs geheel uit ons dieet schrappen. Ons afweersysteem is sterk, maar wanneer komt er een punt dat het immuunsysteem en de stofwisseling het niet meer aankunnen? Als je het mij vraagt, stellen we onze gezondheid wel op de proef. Wat ik mij afvraag, is waarom er verschillende meningen zijn over dit onderwerp. Hoe kan dat? Een lichaamsvreemde stof kan niet én kankerverwekkend én geheel onschadelijk zijn.

Het KWF over chemische stoffen

KWF Kankerbestrijding bevestigt ook dat chemische stoffen in verband kunnen worden gebracht met kanker, want zij beweren dat er meer dan zeventig chemische kankerverwekkende stoffen in een sigaret zitten. DNA schade aan de gezonde cel zal volgen en er ontstaat kanker. Een opvallend gegeven is dat er verder op de website van deze stichting niks vermeld staat over het verband tussen andere chemische stoffen (uit voeding) en kanker. Zouden zij het RIVM niet in de gaten houden of staan er andere belangen op het spel? Waarschijnlijk kunnen zij niet vermelden dat bewerkte voeding ons ziek maakt, logisch want dan zal de voedselindustrie snel veranderd moeten worden of instorten. Natuurlijke remedies tegen kanker zijn in sommige landen niet vreemd, maar het zal altijd lang duren voordat wij in gaan zien dat dit, wellicht naast de huidige behandelmethoden, ons (deels) gaan genezen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square