Wat is kurkuma-thee en hoe maak je het?

Over de twee meest gezonde kruiden ter wereld heb ik al weleens geschreven. Hier praat je over kurkuma en Withania. In deze blog praten we over kurkuma en dan in het bijzonder over de ultra gezonde thee die daarvan gemaakt kan worden. Kurkuma en kanker kunnen ook met elkaar worden gelinkt want het bestrijdt deze verschrikkelijke ziekte. Lees hier meer over dit geneeskrachtige kruid. Ook voor het brein werkt kurkuma als de beste, het zorgt voor een betere breingezondheid. Er is eigenlijk geen verkeerd woord te zeggen over deze gele wortel, wat een magisch kruid! Kurkuma komt uit India en wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt. Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine, dat bekend staat om zijn antioxiderende, ontstekingsremmende, antimicrobiële en anticarcinogene (anti-kanker) werking. In verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat kurkuma kankerbestrijdende eigenschappen heeft. In een studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, werd gerapporteerd dat chronische ontstekingen, oxidatieve stress en de meeste chronische ziekten een sterk verband met elkaar hebben en wat kan worden behandeld door het lichaam in aanraking te laten komen met kurkuma. Het speelt een rol bij de preventie en behandeling van chronische ontstekingsziekten. Hoewel er veel smakelijke manieren zijn om curcumine in jouw dieet op te nemen, is een van de gemakkelijkste manieren om kurkuma-thee te maken. Dit romige recept voor kurkuma-thee combineert de kracht van curcumine met andere krachtige kruiden die ziektes bestrijden, zoals kaneel, kruidnagel en gember. Deze heerlijke thee kan heet gedronken worden, of omgezet worden in een ijsthee door op ijs te serveren. Zorg ervoor dat je alleen biologische, niet-bestraalde kruiden gebruikt om de meeste voordelen voor je gezondheid te krijgen. Hieronder wordt beschreven hoe je kurkuma-thee kan maken.


Hoe maak ik kurkuma-thee?

Aantal porties: 1-2

Bereidingstijd: 5-10 minuten


Ingrediënten - 1 1⁄2 theelepel kurkumapoeder - 1⁄2 theelepel kaneel - 1⁄2 theelepel verse of gemalen gember - 1⁄8 theelepel gemalen kruidnagel - 2 snufjes gemalen kardemom - 1 theelepel rauwe koudgeperste kokosolie - 1 1⁄2 kopje verse kokos- of amandelmelk OF gezuiverd water (water maakt het minder romig) - 1 streepje zwarte peper - 1 theelepel rauwe honing - 1 kaneelstokje of een snufje kruiden voor garnering (optioneel)


Bereiding

Mix alle ingrediënten in een blender op hoge snelheid tot een gladde massa. Giet het in een kleine pan en verwarm het dan op lage temperatuur tot het bijna suddert, ongeveer drie minuten. Haal het daarna van het vuur en serveer onmiddellijk in een mok, gegarneerd met een kaneelstokje.

Voor een Iced Turmeric Tea Latté, laat je het afkoelen en giet je het in een glas gevuld met ijsblokjes. Bestrooi het dan met extra kruiden indien gewenst. Smakelijk!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square