Wat is vitamine U en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Weleens gehoord van vitamine U? Vitamines kennen veel gezondheidsvoordelen, daar hoef je niet voor geleerd te hebben. In begin jaren vijftig werd vitamine U geïntroduceerd om een ​​verbinding in koolsap te identificeren. Het is echter geen echte vitamine. Vitamines vind je natuurlijk ook in voedingssupplementen (bestel ze eventueel hier), maar komt ook voor in voedingsmiddelen. Dit is geen verrassing want anders zouden er geen supplementen van gemaakt kunnen worden. Deze vitamine vind je voornamelijk in kruisbloemige groenten zoals in broccoli, kool, spruitjes en boerenkool. Cosmeticabedrijven voegen vitamine U ook toe aan bepaalde crèmes, serums, gezichtsmaskers en andere producten. Vitamine U is een koning in het tegengaan van maagzweren en ter verbetering van de spijsvertering. Daarnaast versterkt het ook de gezondheid van het immuunsysteem, beschermt het tegen voedselallergieën, verlaagt dit het cholesterol en versnelt het wondgenezing. Vitamine U kan altijd veilig worden geconsumeerd als het rechtstreeks uit voedsel komt. Bijwerkingen hoef je dan ook niet verwachten, het is tenslotte een vitamine en vitamines kunnen we meestal niet genoeg binnenkrijgen. Het wordt dan ook aangeraden om kool, broccoli, spruitjes en boerenkool te eten. Hieronder staan alle gezondheidsvoordelen van vitamine U opgesomd.


De gezondheidsvoordelen van vitamine U

Vitamine U geneest maagzweren

Uit onderzoek blijkt dat het dagelijks consumeren van 1 liter sap van voedingsmiddelen waarin vitamine U voorkomt darmzweren kan genezen. Vitamine U zou zo de darmgezondheid kunnen verbeteren en wonden kunnen genezen.

Vitamine U beschermt de longen, lever en nieren

Vitamine U is in staat de longen, lever en nieren te beschermen tegen schade. Uit een onderzoek bleek dat vitamine U leverschade die werd veroorzaakt door de gebruikelijke medicatie tegen epilepsie, valproïnezuur, ongedaan kan maken. Daarnaast heeft vitamine U de kracht om ontstekingen tegen te gaan. Tevens kan vitamine U longschade als gevolg van epileptische aanvallen helpen verminderen.


Vitamine U verlaagt het cholesterol- en triglyceridengehalte in het lichaam

Wanneer je praat over supplementen van vitamine U, dan kunnen deze de cholesterol- en triglycerideniveaus helpen verlagen. Uit onderzoek blijkt dat vitamine U de aanmaak van vetcellen kan voorkomen en de triglycerideniveaus kan verlagen.


Vitamine U geneest wonden en helpt de huid beschermen

Wanneer je in de zon zit, wil je jezelf beschermen tegen de UV-straling. Vitamine U beschermt juist tegen de ultraviolette (UV) straling van de zon en versnelt daarbij ook nog eens de wondgenezing. Vitamine U kan het sluiten van wonden versnellen. Bovendien lijkt vitamine U te beschermen tegen brandwonden en andere schade veroorzaakt door UV-stralen. Je ziet dat cosmeticaproducten hierop inspelen en vitamine U opnemen in hun formule.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square