Wat veroorzaakt kanker? | Deel 2 | en wat is kanker precies?

Kanker is een verschrikkelijke ziekte die mijn moeder ook trof. Middels euthanasie is zij na een lange lijdensweg naar de hemel gegaan. Mijn doel is om jullie te informeren over de oorzaken, behandelmethodes, voeding die daarmee van doen heeft en alles wat daaromheen te maken heeft met de ziekte. De bron die ik heb gebruikt voor deze blog is The Truth About Cancer uit Amerika. Zij zijn een initiatief dat erop gericht is mensen te inspireren over de ziekte kanker en waarbij het op natuurlijke manier kan worden behandeld. Door de eeuwen heen zijn er verschillende groeperingen die geprobeerd hebben om de oorzaak van kanker te vinden en te kijken wat deze ziekte nou precies is. Oorzaken die daarbij gevonden zijn, kun je onderverdelen in drie vormen, namelijk: een schimmel, bacteriële infectie, virussen of parasieten. De tweede oorzaak is een laag zuurstof gehalte en een zure Ph-waarde. Als derde oorzaak wordt emotionele stress en/of onopgeloste emotionele problemen genoemd. Echter beschrijft geen enkele groepering nauwkeurig wat kanker eigenlijk is en wat de primaire oorzaak van kanker is. Het is wel duidelijk geworden dat deze drie vormen een bijdrage leveren aan het ontstaan van kanker. Wil jij kanker tegengaan en supplementen gaan gebruiken om jouw immuunsysteem een boost te geven? Bestel ze dan hier. Bij alle kankerpatiënten is het tenslotte het immuunsysteem dat niet meer goed werkt.


De echte oorzaak van kanker

Het is belangrijk om te begrijpen dat kanker grotendeels een door de mens veroorzaakte ziekte is. Als je dit weet dan begrijp je beter wat kanker is en wat het veroorzaakt. Vrijwel elke voorgestelde oorzaak van kanker blijkt al duizenden jaren te bestaan. Een uitzondering op deze regel is wellicht stress en onopgeloste emotionele conflicten. Dit zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen, vroeger minder. Het leven is tegenwoordig hectischer in de ontwikkelde wereld van vandaag dan vroeger. Wat altijd aanwezig is geweest, zijn virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Je moet je afvragen wat er verandert is in de tussentijd, vroeger kwam kanker namelijk bijna niet voor en nu is het flink gegroeid. Sommige zeggen dat we steeds ouder worden en dat we dus meer kans hebben om ziek te worden, omdat kanker sneller toeslaat naarmate we ouder worden. Dit gegeven kun je neerhalen door te kijken naar de gezondste bevolkingsgroep op aarde, de Hunza's. Daar kennen ze geen ziektes en komt kanker dan ook nauwelijks tot niet voor en ze worden daar met gemak honderd jaar. De enige verklaring van de forse toename van kanker is het feit dat we veel te maken hebben met toxines. Dit geldt vooral als je de verschillende vormen van straling als giftige stoffen beschouwt. Dit is volgens TTAC het meest logisch. Er zijn zeker andere factoren, zoals kankerverwekkende voedingsmiddelen, in ons standaard westerse dieet, maar er is gewoon geen andere zinnige verklaring te noemen.

Wanneer je weleens van Otto Warburg hebt gehoord weet je dat hij de Nobelprijs kreeg voor het ontdekken dat kankercellen een laag zuurstofgehalte hebben. Echter is hier door anderen een vervolg op gekomen waarbij ze zeiden dat een laag zuurstofgehalte kanker veroorzaakt. Zo zou een zure PH waarde ook kanker veroorzaken. Geen van beide zijn waar. Hierdoor zijn er talloze boeken, producten en diensten op de markt gekomen waardoor het nogal lastig is om nou de echte oorzaak van kanker te achterhalen. Kankercellen hebben weinig zuurstof en mensen met kanker hebben een zure Ph-waarde vanwege het kankerproces zelf. Kankercellen nemen geen zuurstof meer op voor de ademhaling en keren terug naar een meer primitieve vorm van ademhaling die glucose gebruikt. Een bijproduct van glucose-ademhaling is melkzuur. Kankercellen hebben dus een laag zuurstofgehalte en naarmate de kanker vordert, wordt de pH van het bloed steeds zuurder door een verhoogde zuurproductie. In minder ontwikkelde landen, zoals veel van die in Afrika, komen voorgestelde kankeroorzaken zoals schimmels, virussen, bacteriën en parasieten veel meer voor dan in de westerse wereld. Als dit de primaire oorzaak van kanker is dan zouden er veel meer mensen lijden onder de ziekte. Hun kankerpercentages zijn veel lager dan die van ons. Pas toen de industrie en het dieet van de 'ontwikkelde wereld' werd geïntroduceerd, begonnen de kankercijfers sterk te stijgen. We praten dan over de kankerverwekkende industrie wat als boosdoener gifstoffen heeft. Volgens Franse wetenschapper Antoine Bechamp zou kanker en de meeste andere ziektes worden veroorzaakt door een combinatie van gifstoffen en een slecht cellulair terrein. Dat praat je over cellen die niet goed zijn gevoed, gehydrateerd, gereinigd en van zuurstof voorzien.


Wat is kanker?

Een heel goed boek van Andreas Moritz dat je eens zou kunnen lezen is: Cancer is Not a Disease, It is a Survival Mechanism. Kanker is dus een overlevingsmechanisme. Cellen die onder druk komen te staan ​​door blootstelling aan toxines, ontstekingen en cellulaire stress kunnen veranderingen in de cellulaire mitochondriën veroorzaken. In dit proces veranderen RNA-instructies zodat de cellen onder stress terugkeren naar een primitieve vorm van ATP-energieproductie (ademhaling) waarbij de cellen stoppen met het opnemen van zuurstof en glucose gaan gebruiken om energie te produceren. Deze cellen weigeren als het ware om te sterven. Ze vermenigvuldigen zich en vormen een beschermende laag waardoor ze moeilijker te doden zijn. Normaal gesproken, wanneer cellen zuurstof opnemen voor ademhaling, helpt oxidatie van Reactive Oxygen Species (ROS) de cellen om geprogrammeerde celdood te ondergaan via apoptose of autofagie. Als er geen zuurstof meer wordt opgenomen, komt een dergelijke dood niet voor. Ook Moritz is van mening dat gifstoffen de voornaamste oorzaak van kanker zijn.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square