Welke stappen kun je nemen om kanker te voorkomen?

Kanker is een verschrikkelijke ziekte die mijn moeder ook getroffen had. Zoals je weet is dat de reden dat ik deze website ben begonnen, omdat ik van mening ben dat alles bij voeding begint. Zelf ben ik dan ook achter de vermoedelijke reden gekomen waardoor zij maagkanker heeft gekregen. Als je het mij vraagt, gaat het altijd om een tekort aan bouwstoffen, een overmaat aan gifstoffen en te veel aan stress in het lichaam. Dit kun je dan onderverdelen in chemische stress, emotionele stress en lichamelijke stress. Mijn moeder had van alle drie de vormen last. Het is dus belangrijk om dagelijks te ontgiften (chemische stress), waarom? Zie het in deze blog. Milieutoxines van tegenwoordig spelen een grote rol voor het ontwikkelen van een ziekte, en dus ook bij kanker. Naast mijn gegronde visie lees je in deze blog ook de mening van Dr. Veronique Desaulniers. Aan deze Amerikaanse natuurlijke gezondheidsgenezer werd gevraagd welke stappen een gemiddeld persoon kan nemen om kanker te voorkomen en zij komt met een duidelijk verhaal. Zij denkt net even wat anders dan men in Nederland denkt. Omdat in Amerika één op de drie vrouwen en één op de twee mannen de diagnose kanker in zijn of haar leven krijgt, was zij van mening dat er wel ingegrepen moest worden. Wat kunnen we doen om kanker te voorkomen?

Volgens Desaulniers zijn er veel wapens tegen het krijgen van kanker, zij praat dan ook met vrouwen over de hele wereld en zij stellen steeds dezelfde vragen. Zij is gespecialiseerd geraakt in het bestrijden en voorkomen van (borst)kanker. Zij praat over de zeven essentials, dat zijn zeven basisstappen. Stap 1 is de juiste voeding en stap 2 is leer je lichaam te ontgiften (meer hierover vind je op mijn website bij blogs en zoek bovenaan de pagina op ''ontgiften'' of ''detox''), Stap 3 is breng je energie in evenwicht (chiropractische zorg, door middel van acupunctuur, massage en lichaamsbeweging). Stap 4 is een goede nachtrust (een diepe slaap met voldoende uren in dromenland). Stap 5 is voldoende beweging in de buitenlucht met het liefst voldoende vitamine D. Daarnaast is het belangrijk (stap 6) om de emotionele wonden te helen (dit is ook een soort van stress, namelijk emotionele stress). Daarbij behandel je die spirituele en emotionele problemen. Ten slotte is stap 7 vroege detectie door middel van thermografie en door specifiek bloedonderzoek. Nu is thermografie een technologie die de infraroodwarmte leest die van het lichaam komt, zodat het fysiologische veranderingen in een zeer vroeg stadium kan detecteren. Kanker ontwikkelt zich namelijk zeer lang voordat het ontdekt kan worden. Het ontgiften van je lichaam (stap 2) kan door middel van voeding en door supplementen. Bestel deze supplementen hier online.


Wat ik daarnaast opmerkelijk vind, is dat zij het heeft over de tandarts. Zo zou je ervoor moeten zorgen dat je de toxiciteit bij je tandheelkundige werkzaamheden vermindert. Daarnaast gebruik je specifieke kruiden en planten en zou je jezelf hierin moeten inlezen. Zowat alle planten en kruiden bieden een genezingspotentieel. Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid in eigen hand in plaats van dat je precies doet wat de arts je vertelt, anders kom je in de slachtofferrol en dat is niet altijd even goed. Het is belangrijk om pro-actiever te zijn met de preventie. Je neemt dus de controle over je eigen gezondheid. Waarom zijn we dan niet voorzichtiger met wat we in onze mond stoppen? De brandstof van je lichaam is tevens zeer belangrijk. Volgens Desaulniers is er geen one size fits all dieet. Zij heeft echter wel gemerkt dat biologisch voedsel en dan 80% rauw en alkalisch echt de beste manier is om jezelf te voeden. Afhankelijk van het type stofwisseling dat iemand heeft, de gezondheid van zijn maag-darmkanaal, zijn bloedgroep, zijn stressniveau, het soort ziekte dat hij heeft, zijn er verschillende soorten voedsel die je zou opnemen. Zelf, en ook Desaulniers, zou ik altijd kiezen voor de beste immuunversterkende voedselkeuzes zoals kruisbloemige groenten. Dit omdat deze de lever ontgiften en ook helpen om de xeno-oestrogenen of de valse oestrogenen uit het lichaam te metaboliseren. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor groene groenten, zoals boerenkool, snijbiet en spinazie omdat ze zeer rijk zijn aan sporenelementen en ze de lever stimuleren en daarbij het lichaam helpen ontgiften.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square