Welke voordelen voor de gezondheid biedt de granaatappel?

De granaatappel, en dan met name de pitjes in de vrucht, wordt niet zo vaak gegeten dan bananen of aardbeien, maar het is wel een heerlijk stuk fruit. Eerder heb ik eens een blog geschreven over de gezondheidsvoordelen van granaatappelsap, deze lees je hier. Maar wat heeft de granaatappel te bieden voor de mens? Zoals je wel weet is het dagelijks binnenkrijgen van voldoende fruit heel belangrijk en de granaatappel kan je hierbij een handje helpen. Genoeg vitamines binnenkrijgen is ook belangrijk en veel mensen nemen naast de voeding een supplement. Wil jij dit ook, bezoek dan eens deze website. Als je de granaatappel bekijkt dan kun je niks anders zeggen dan dat het een prachtige vrucht is. Het heeft een glanzende rode, juwelen vacht en heerlijke pitjes aan de binnenkant. Wist je dat de zaden (ook wel pitjes genoemd) uit de vrucht ''arils'' worden genoemd. Het is eigenlijk een sappige, zoete nectar met in het midden een wit zaadje. Het openmaken van de vrucht kan een echte uitdaging zijn, maar als je eenmaal bij de rode zaadjes bent gekomen kun je daar lekker van smikkelen. De granaatappelpitjes kunnen dan ook zeker gegeten worden. Ze bieden zelfs gezondheidsvoordelen. Hieronder lees je waar de granaatappel allemaal goed voor is.


De gezondheidsvoordelen van de granaatappel

Volgens bepaalde experts is de granaatappel extreem gezond. Het is zaak om de vrucht open te breken, de zaadjes eruit te scheppen en ze op te eten. Omdat sommige mensen de pitjes niet helemaal opeten is het advies om het hele zaadje op te eten. Alleen dan kun je genieten van alle gezondheidsvoordelen van de granaatappel. Hieronder lees je per paragraaf wat de granaatappel te bieden heeft.


De granaatappel biedt belangrijke voedingsstoffen

Allereerst vind je in granaatappels vitamine C en dat is een vitamine die onder andere een boost geeft aan het immuunsysteem. Ook heeft vitamine C andere functies in het lichaam. Één granaatappel biedt maar liefst 48% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Daarnaast bevatten deze vruchten vezels en kalium. De meeste vezels vind je in de witte zaden die zich onder de zakjes sap verbergen.


Granaatappels zijn laag in calorieën

Één granaatappel heeft 234 calorieën in zich, wat betekent dat deze vrucht caloriearm is. Let jij op jouw gewicht? Dan is het zeker geen onaardig idee wat vaker granaatappels te eten. Door de vezels uit de vrucht krijg je snel een vol gevoel en zal je niet te veel gaan eten.


Granaatappels bevatten antioxidanten

Antioxidanten uit voeding zijn erg belangrijk voor de mens. Zo ga je giftige stoffen genaamd vrije radicalen tegen en zorg je ervoor dat deze stoffen geen schade veroorzaken. Granaatappels bevatten veel antioxidanten die ook bescherming bieden tegen ontstekingen. In de schil zitten ook antioxidanten, maar daar hebben velen van ons niet veel aan omdat we vaak de schil niet eten. De antioxidanten uit granaatappels worden ook wel polyfenolen genoemd. Hierin zijn er drie in de granaatappel beschikbaar, namelijk: tannines, flavonoïden en anthocyanine.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square