Word je slimmer van het eten van olijfolie, avocado en noten?

We weten onderhand allemaal wel dat olijfolie (voornamelijk extra vierge olijfolie), noten en avocado gezond zijn. Maar de vraag is of ze intelligentie kunnen verhogen. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de enkelvoudig onverzadigde vetzuren verantwoordelijk zijn voor een boost van de intelligentie. Het onderzoek stampt af van de universiteit van Illinois in Urbana-Champaign waarbij de onderzoekers een verband zagen tussen de inname van deze vetzuren en een grotere algemene intelligentie bij oudere volwassenen. In het tijdschrift Neuroimage zijn de resultaten geregistreerd. De gezonde vetmoleculen vind je onder meer in noten, zaden, olijfolie, avocado's en koolzaadolie. Deze vetten zijn absoluut gezonde vetten welke de kracht hebben om beroertes en hartaandoeningen tegen te gaan. Ze zouden namelijk het "slechte" (lipoproteïne) cholesterol kunnen verlagen. Voordelig gezonde producten kopen, zoals olijfolie, kun je op deze website doen.


Gezonde vetten en het brein

De onderzoekers wilde weten wat voor effecten deze gezonde producten op het brein hebben. Zo zouden ze erachter willen komen of voeding de cognitieve prestaties kan verbeteren. Het brein en het maagdarmkanaal staan tenslotte met elkaar in verband en bepaalde vetten kunnen doordringen door de hersenbarrière. Het is dus belangrijk om te weten welke voedingsstoffen effect hebben op ons presteren en de hersenfunctie. Het onderzoek omvatte 99 oudere volwassenen. Het is belangrijk om te weten dat het niet draait om één enkele voedingsstof, maar er moet breder worden gekeken ten opzichte van voeding. Voeding zou volgens de geleerden effect hebben op het dorsale aandachtsnetwerk, wat neerkomt op het oplossen van problemen en een doelgerichte aandacht. Neurale verbindingen zouden beter in staat zijn hun werk te doen door middel van een gezond vetrijk dieet. Ze rapporteerde bij diegene die meer olijfolie, avocado en noten aten een grotere algemene intelligentie kregen. Voor de stimulatie van de cognitie zouden de gezonde vetten een wapen kunnen zijn, rapporteerde ze. De conclusie uit het onderzoek is dat voeding de intelligentie kan beïnvloeden, wat hen motiveert om te gaan zoeken naar veelbelovende nieuwe richtingen voor in de toekomst in nutritionele cognitieve neurowetenschappen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square