Ziektes en dagelijks noten eten | Het verband

Dagelijks een handje vol noten eten blijkt de kans op bepaalde ziektes te verkleinen. Uiteraard eten we noten omdat deze lekker zijn, maar deze kleine rakkers zijn ook nog eens mega gezond. Zo zouden ze ook het risico op vroegtijdig overlijden kunnen verkleinen. Bij het gezondheidsprofiel van noten moet je denken aan een rijke hoeveelheid vezels, veel gezonde vetten, vitamines, mineralen en een opmerkelijk niveau aan antioxidanten. Je kunt wel stellen dat noten een van de meest gezonde en voedzame snacks zijn die er bestaan. Uit onderzoek blijkt dat de kracht van noten nog groter is dan gedacht en sommige noemen het dan ook een ware superfood. Uit onderzoek dat al een tijdje geleden is gedaan blijkt dat noten de kans op coronaire hartziekten, beroertes en kanker verkleinen. Wil jij noten online bestellen, doe dat dan voordelig op deze website.


Nieuw onderzoek

Nieuw onderzoek toont zelfs nog betere resultaten! De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift BMC Medicine. De conclusie was dat wanneer je dagelijks een handje noten eet je dan te maken hebt met een afname van 22% van het risico op sterfte door alle oorzaken. Wat betreft het tegengaan van de ziektes zou een handje vol noten de kans op coronaire hartziekten met bijna 30% verkleinen, het risico op hart- en vaatziekten met 21% verkleinen en het risico op alle vormen van kanker met 15% verminderen. Ook de kans op luchtwegaandoeningen zou met maar liefst de helft afnemen bij geroutineerd noten eten. Maar dat is nog niet alles want de kans op diabetes zou worden verkleind met 40% en infectieziekten met 75%. Wanneer je denkt aan noten dan vallen pinda's hier ook onder. Alleen pinda's al verkleinen de kans op een beroerte. Boomnoten zouden de kracht hebben om de kans op kanker in het algemeen te verkleinen. Wil jij ook profiteren van de gezondheidsvoordelen en de bestrijdende kracht tegen ziektes van noten, eet dan ten minste 20 gram noten per dag.


Waarom zijn noten goed voor je?

Er blijkt dus een sterk verband te zijn tussen de regelmatige consumptie van noten en verschillende gezondheidsvoordelen (tegen ziektes). Dit is volgens de onderzoekers van het nieuwe onderzoek opmerkelijk te noemen, dit omdat het maar een kleine hoeveelheid voedsel is. Een onderzoeker legt uit waarom dat komt. Dit heeft namelijk te maken met de hoeveelheid vezels, magnesium en meervoudig onverzadigde vetten. Deze stoffen hebben de kracht om het cholesterol te verlagen en verminderen het risico op hart- en vaatziekten. Wist je dat een portie walnoten meer antioxidanten bevatten dan groenten en fruit samen? Met regelmatig noten eten verbeter je de insulineresistentie en verminder je ontstekingen. Oxidatieve stress en kanker hebben een verband. Door de hoge hoeveelheid antioxidanten in vooral pecannoten en walnoten, maar ook in andere noten, gaan ze kanker tegen. Sommige mensen denken dat vet dik maakt, maar dit is bij noten zeker niet het geval. Door de aanwezigheid van gezonde vetten en eiwitten kan bij regelmatige consumptie ook de kans op obesitas tegen worden gegaan.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square