Altijd heb ik me verbaasd over de manier waarop mensen met hun lichaam omgaan. Mijn moeder deed me, gek genoeg, doen geloven dat toename aan lichaamsgewicht en/of de aftakeling van het lichaam bij het ouder worden hoort. Ik kon dat niet geloven. Ziektes als Parkinson of diabetes begreep ik niet, waarom krijgt de een het wel en de ander niet? Op dit soort vragen wilde ik antwoord; kinderen zijn immers nieuwsgierige wezens.

 

Op de lagere school verliep alles vlekkeloos en waren alle gebeurtenissen logisch. Tot aan het hoger onderwijs werd mij geleerd hoe ik het beste mensen kon manipuleren. Nadat ik de opleiding marketing-communicatie voltooid had, begreep ik niet goed wat ik nou daadwerkelijk geleerd had. Het ontwikkelen van competenties is wel mooi. Wat daarnaast handig is, is dat ik erachter ben gekomen hoe je een goede marketingstrategie op kan stellen. Vandaar dat je verschillende content kan vinden op deze website en alle gekoppelde kanalen. Na deze opleiding was ik mijn geld gaan verdienen bij een bedrijf te Nijmegen, dat o.a. actief is in de gezondheidszorg. Dit voelde zeer goed, gezien het maatschappelijk belang. Hier heb ik veel plezier beleefd!. Het liep allemaal op rolletjes en dat deed me zeer goed. Maar plots ging het mis...

 

Mijn moeder kreeg de verschrikkelijke mededeling dat ze aan maagkanker leed. Een ziekte waarvan mijn moeder gelijk al wist: ’’dit wordt moeilijk’’. En inderdaad, het werd moeilijk. Van de ene tegenvaller na de andere werd het haar uiteindelijk fataal. Middels euthanasie is mijn fantastische moeder naar de hemel gegaan. Geloof me: dit wens ik niemand toe, dit was de meest verschrikkelijke dag voor mij, mijn familie en vrienden. Ik heb werkelijk alles geprobeerd: wietolie, detox-thee, smoothies et cetera. Helaas kon niks mijn moeder nog redden, dachten de doktoren. Mijn moeder had eigenlijk genoeg van het leven. Wellicht voor haar een goed einde, maar voor ons werkelijk verschrikkelijk.

Na een periode van verdriet, ben ik me gaan realiseren dat ik wellicht wat zou kunnen betekenen voor een remedie tegen deze verschrikkelijke ziekte, als ik er maar in zou slagen erachter te komen wat de oorzaak van de ziekte is en hoe deze nou echt te behandelen is. Waar ik gaandeweg achtergekomen ben, is dat kanker een stofwisselingsziekte lijkt. Met dit in het achterhoofd ben ik mij gaan richten op het onderzoeken van natuurlijke en reguliere remedies die gericht zijn op de verbetering van het metabolisme. Dit is onder andere de reden van het oprichten van ‘’De brandstof van je lichaam’’. Bovenal is het doel om tijdens mijn zoektocht jou te informeren over de verbetering van de volksgezondheid. Samen kunnen we tenslotte meer bereiken en samen maken we elkaar beter!

Wat me opvalt, is dat ik zoveel onwaarheden op het internet zie betreffende voeding en gezondheid. Wat moeten we nou nog geloven? Iedereen praat elkaar maar na zonder logisch en analytisch door te denken. Wat mij onderscheid van andere food-bloggers is dat ik beredeneer vanuit intuïtie en ervaring. Daarbij probeer ik jullie van brandschone educatie te voorzien, op een manier dat het leuk blijft. Ik houd er daarnaast van om te experimenteren. Ieder mens heeft een intuïtie, ofwel een gevoel, voor een bepaalde kwestie, wat betekent dat diegene bepaalde zaken beter aanvoelt dan anderen. Dit is gunstig want anders zouden we allemaal hetzelfde willen gaan doen in het leven. Mijn moeder had een fascinatie voor lezen, bijvoorbeeld over ziektebeelden, wat ik dus ook heb. Mijn intuïtie gaat zelfs zover dat ik er destijds van overtuigd was dat ik mama zou kunnen behandelen, zolang ze daar maar voor open stond en we hier de tijd voor kregen. Gelukkig heb ik het wel voor elkaar weten te krijgen dat in de laatste maand van haar leven haar levenskwaliteit met wietolie werd verbeterd, zie hiervoor dit artikel. Genezing was helaas niet meer mogelijk. Desalniettemin is dit de drijfveer achter deze website. Let op: we hebben altijd te maken met voor- en tegenstanders. Hier hoop ik een aanhang te creëren die behoefte heeft aan voedingsadvies en informatie over natuurlijke remedies tegen kanker!

 

Help jij in deze missie door deze website te blijven volgen, te abonneren op het Youtube-kanaal of mij te volgen/ liken op Facebook? Het is aan jou!

Niels

De ode aan mijn moeder