Ziekte

Ziektes

Als we praten over een ziekte, dan praten we over een disbalans in het lichaam. Dit lichaam is dan dusdanig verzuurd, belast, geïnfecteerd, vervuild en/of tekort gekomen zodat het niet meer goed kan functioneren. Wat veel mensen niet beseffen is dat voeding hierin de voornaamste rol speelt. Hieronder worden de belangrijkste oorzaken van ziektes besproken. Wil je weten wat de oorzaak van de ziekte van Parkinson is, check dan mijn Twitter-account. De oorzaken van lymfklierkanker zijn vervuiling, ongedierte en verzuring in het lichaam.

Oorzaken ziektes
 • Een tekort aan essentiële vitamines, mineralen en andere voedingstoffen;

 • Een overmaat aan gifstoffen (zoals bijvoorbeeld de ingrediënten in verpakte producten in de supermarkt);

 • Een slechte leefstijl (veel zitten, weinig bewegen (beweging is een deel van de neuroplasticiteit);

 • Stress;

 • Een trauma of nare levensgebeurtenis;

 • Aangetast drinkwater (kan gezuiverd water als antioxidant werken in je lichaam? Lees het hier);

 • Sigaretten en sigaren met giftige stoffenen veel alcohol;

 • Vaccinaties (er zullen best goede zijn, maar het gros is niet te vertrouwen);

 • Medicijngebruik;

 • Sommige vaccinaties;

 • Uitstoot van CO2;

 • Gifstoffen zoals asbest;

 • Virussen, bacteriën, parasieten en andere ongedierte in het lichaam;

 • Een defect aan het zenuwstelsel;

 • Een tekort aan ontspanning.

Kort samengevat

Alles wat van nature niet in- of op je lichaam thuis hoort is schadelijk! Bovenstaande oorzaken zullen vaak niet

afzonderlijk tot een ziekte lijden. Het is meestal een opstapeling van een aantal oorzaken.

De visie op behandelen

In de huidige gezondheidszorg richt men zich op het bestrijden van symptomen. Voor het aanpakken van de oorspronkelijke bron is te weinig aandacht. In veel gevallen is dit uiterst effectief, denk aan het rechtzetten van een breuk of een acute spoedopname in het ziekenhuis. Echter is het in veel andere gevallen eigenlijk helemaal niet zo logisch. Waarom wordt een patiënt, bij een tweede bezoek, door een dokter niet geïnformeerd hoe een ziekte voortaan te voorkomen is? In het ''alternatieve'' circuit weet men echter wel dichterbij de natuur te komen. Waarom is dat? Waren kruidengeneeskundigen vroeger dan allemaal domoren? Zijn supplementen ook alternatief? Veel van ons slikken ze en op deze website kun jij ze ook goedkoop bestellen.

Oorzaak van huidige aanpak

De hedendaagse geneeskunde bestaat simpel gezegd uit de leerstof: (de geschiedenis van) verschillende ziektes, gezondheid en het menselijk lichaam. Daarnaast leert men communicatieve- en praktische vaardigheden. Wat de naam ''geneeskunde'' eigenlijk al een beetje aangeeft is nou precies het probleem. De arts probeert een patiënt beter te maken, in plaats van de ''ziekte'' voor te zijn. Waarom bestaat er bijvoorbeeld niet iets als ''ziekte preventie kunde''? Voorkomen is beter dan genezen, weet je nog?

Vanaf het moment dat de huidige geneeskunde (vroeger ook wel de opleiding ''medicijnen'' genoemd) ontstond, werd artsen geleerd wat symptomen zijn en hoe deze behandeld kunnen worden. Ze leren welke medicijnen voorgeschreven kunnen worden en welke bijwerkingen ze zouden kunnen hebben. Zij focussen zich ook altijd op het deel van het lichaam wat een mankement aangeeft, maar moeten we eigenlijk wel symptomen behandelen en niet naar het hele lichaam kijken? Wat vele niet weten is dat de opleiding van de arts mede (voor een groot deel) wordt gefinancierd door de medicijnmakers, ofwel de befaamde BIG PHARMA. Alles van de farmaceutische industrie is gericht op winst, ofwel GELD, het zijn immers allemaal commerciële bedrijven. De gedachte hierachter is dus erg logisch.

Een medicijnmaker zoekt een middeltje in de natuur, bewerkt dit zodanig dat er patent op aangevraagd kan worden, verkoop dit aan de dokter en de buit is binnen. Het gaat zelfs zo ver dat het immens grote geldbedrag dat verdiend kan worden boven de gezondheid van de mens kan staan. Dit schetst mede ons ''hedendaagse'' egoïsme. Doktoren hebben daarnaast lang niet genoeg tijd om goed uit te zoeken of dit medicijn dan ook goed genoeg werkt en of dit niet teveel bijwerkingen heeft. Laat staan dat de dokter weet hoe meerdere medicijnen naast elkaar gebruikt kunnen worden, met de daarbij horende bijwerkingen.

Voeding en ziektes staan erg met elkaar in verband, maar hoeveel leert de arts eigenlijk over voeding? In sommige Amerikaanse documentaires wordt beduidend naar voren gebracht dat een arts in zijn opleiding vrijwel niks leert over de geneeskracht van voeding en de relatie tussen voeding en ziekte. Beschamend genoeg is dit in Nederland niet anders.

Wat je hierboven leest, zou toch een teken moeten zijn over het feit dat er iets niet klopt in de medische wereld van nu. Maar kunnen we hier iets aan doen? Eigenlijk heeft alles in het leven te maken met de kracht van logisch nadenken, je gevoel volgen en het etaleren en nastreven van je eigen intuïtie. We mogen niet klagen over de gezondheidszorg van nu, maar het kan altijd beter. Heb jij last van astma? Bekijk dan onderstaande video.

Slachtofferrol

Er is ons geleerd om bij klachten, als deze een x-periode aanhouden, naar de dokter te gaan. De dokter zal je gaan onderzoeken, vertellen hoe iets te genezen is of je doorverwijzen. Hierdoor wordt je patiënt en beland je in de zogenaamde ''slachtofferrol''. De dokter, arts of specialist zal wel eens even gaan vertellen wat jij zou moeten doen. Hij speelt als het ware de baas over je. In de praktijk is immers aangetoond dat wanneer jij het advies van de arts niet opvolgt, dit niet gewaardeerd wordt. Oftewel, je hebt geen keus. Als je sterk genoeg in je schoenen staat en je jouw intuïtie volgt zul je daar heel veel baat bij hebben.

Is het niet zo dat het lichaam zelf helend is? is het voorschrijven van medicijnen dan wel logisch? Daarover lees je meer op de pagina ''Het geheim''. Klik hiervoor op de onderstaande button.